Mořské řasy snack s wasabi 4,8g

Nori je nejrozšířenější mořská řasa především díky své výborné chuti. Řasy můžete jíst samotné jako svačinku nebo s nimi obohatit polévku či salát. Lze s nimi zkrátit i dobu vaření luštěnin. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány. Díky wasabi jsou řasy příjemně pikantní a ostré.


  • Skladem
23 Kč
Kategorie: Zdravá výživa M&J
 
  • pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné, s wasabi mají intenzivnější pálivou chuť
  • saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
  • polévky - řasu přidávejte až po uvaření, v polévce skvěle chutná a vzhledově se dá lehce zaměnit za pažitku nebo petrželku
  • koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
  • luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření

Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí.

Největšími producenty této řasy jsou Japonsko, Korea a Čína. Rostlina vyžaduje neznečištěné prostředí, takže ji lze pěstovat jen v čistých pobřežních vodách. Pěstování je komplikované, je totiž potřeba čistá voda, správná teplota vody, kvalitní setba i správné načasování setby a sklizně. Řasy jsou sbírány tradičním způsobem, v některých oblastech dokonce stále ještě ručně. Následně se suší na slunci na listech papíru nebo se řasy rozdrtí a suší se na sítech. Nakonec se plátky Nori praží na sezamovém oleji a dochucují. 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.