Mořské řasy KOMBU 50g

Řasa KOMBU ,,bere¨ ze stěn tlustého střeva usazeniny a jedy a pomáhá jim přirozenou cestou odcházet. Dále ochraňuje před vstřebáváním těžkých kovů, zejména kadmia a stroncia.


  • Skladem
139 Kč
Kategorie: Dochucovadla
 

- Kombu je bohatá na kyselinu alginovou, silný pojivý prostředek, který udržuje rostlinnou strukturu. Tato kyselina působí na základě své nestravitelnosti a schopnosti spojovat jako přirozený čistící prostředek střev. Bere ze stěn tlustého střeva usazeniny a jedy a pomáhá jim přirozenou cestou odcházet. Dále ochraňuje před vstřebáváním těžkých kovů, zejména kadmia a stroncia.

 

Jak kombu působí v organismu:

- Kombu pomáhá tělu zbavovat se cholesterolu.

- Chrání tělo před vysokým krevním tlakem.

- Celkově příznivě ovlivňuje metabolismus.

- V Japonsku se používá jako léčebný prostředek při zánětu tlustého střeva.

- Kombu patří mezi řasy nejbohatší na jód.

- Po staletí ji Číňané používali k ošetření štítné žlázy přikládali jí rovněž význam pro zvyšování dlouhověkosti, inteligence a jasného myšlení.

- Kombu obsahuje také určité aminokyseliny, které příznivě stimulují sliznice a lymfatický systém.

- Řasa kombu posiluje oblast ledvin a močového měchýře.

 

Čaj z řasy kombu

Čaj zvyšuje kvalitu krve. Pomáhá eliminovat živočišné tuky a bílkoviny, které organismu škodí. Působí kladně na regeneraci nervového systému. Látky v řasách pomáhají obnovit činnost mozku. Uklidňují, obnovují jasné myšlení a čistou mysl. Tento čaj je vhodné vařit po mrtvici, při problémech s mozkem a pamětí.

Příprava: proužek řasy asi 7 cm dlouhý se povaří v 1 l vody asi 10 minut. Pije se s přestávkami po menších dávkách. Pije se preventivně 1x týdně, pokud je potřeba (mrtvice, problémy s mozkem) 2-3x týdně.

Léčebný prostředek proti zánětu tlustého střeva (colitis) - tradiční recept z Japonska používaný po celá staletí známý pod označením Shio-kombu: kombu se nastříhá na malé čtverečky, namočí se a společně s Johsen shoyu (sojová omáčka prodávaná v obchodech se zdravou výživou) a vodou se vaří až je měkká a tekutina je vyvařena. Poté se kombu sní.

 

Prášek z řasy kombu – používá se při vážných průjmech u dospělých ale velmi vhodný je také pro kojence a malé děti.

Př: kousek kombu se jednoduše upeče v troubě na nižší teplotu, aby se nepřipálila. Upečená řasa je černá a snadno se rozdrtí na prášek. Půl čajové lžičky tohoto prášku se vmíchá do jednoho malého šálku nápoje z kuzu (k dostání v obchodech se zdravou výživou) a vypije se. Podává se tak dlouho, dokud je potřeba.

 

Zdravotní přednosti, které jsou řase kombu připisovány, mohou být nejlépe shrnuty ve slovech jednoho amerického vědce, který padesáti lety napsal: „Ze čtrnácti prvků, které jsou podstatné pro funkce látkové výměny lidského těla se jich třináct vyskytuje v mořské řase kombu.“

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.